Mar
27
2008
0

A list of bad ISPs by country for bittorrent

If you are into bittorrent this is the list for you. The guys who made the torrent client Azureus, have also written a plugin to azureus which gathers statistics about the ISPs. Which of the isps in your country is limiting your internet connection, making it slow downloading torrents and so on. If your ISP is on this list i would change it immediately!

Im proud to say that sweden doesnt have one singel ISP on that list! yay!

 Click here to get to the list of BAD SUCKY SHITTY ISPs!

Written by gobba in: geek stuff,security | Tags:
Mar
27
2008
0

Anonymize your surfing by storing cache on ram-disc.

I found a guide over at gHacks that shows you how to store your cache on a ram-disc instead of your harddrive. This means it will definetly get wiped when you reboot your computer. If its stored on the harddrive and you clear the cache you can still get it if you wanted with diffrent recovery software. So if you really want to be anonymous this is one step on the road.

The guide is here! 

Written by gobba in: geek stuff,security | Tags:
Mar
27
2008
1

IFPI attackerar svenska ISPs

Nu ska de försöka göra om det de gjort i Danmark. De vill få alla svenska internetleverantörer att blocka sidor som tex piratebay. Jag tror att isps är vettiga dock och kommer att slå tillbaka. Enda anledningen att politiker lyssnar på folk som ifpi och antipiratbyrån osv är för att de inte har kunskap nog förstå vad det är de begär. Och när de inte vet så känns det väll mer politiskt korrekt att säga man ska inte stjäla än att säga att det är fel. Jag tycker att det börjar gå käpprätt åt tjotta när FÖRETAG börjar stifta lagar i sverige, vilket det är som händer. Skivbolagen har fått för sig att de förlorar pengar för att folk tankar musik. Istället för att anpassa sig till marknaden och ny teknologi så skriker de och gnäller om att de förlorar pengar. Är det inte deras ansvar till sig själva att anpassa sig till marknaden för att tjäna pengar? Om jag startar ett företag och det inte går något bra. Ska jag då försöka få regeringen att ändra sina lagar så det gynnar mitt företag att tjäna pengar? Är det inte vettigare att jag försöker göra nått vettigt och anpassa mig istället?

Jag förstår inte varför inte regeringen eller någon som bestämmer om det här lyssnar på någon som är datakunnig? Det känns ju bara som de som har gjort de här undersökningarna åt regeringen, som de sa nej till nu tack och lov! Att de aldrig suttit framför en dator. Varför lyssnar de på företagen?

Det är skönt att det finns en del vettiga människor iallafall. Såg en videointervjuv(här under) med Jonas Birgerson, grundaren av framfab och vd för labs2, där han berättar om en tjänst han har startat som heter Relakks som gör ett internet inuti internet. Man connectar via krypterat vpn till deras tjänst och surfar sen annonymt därifrån. Han nämner också i intervjuven att man ska kunna välja från vilket land sitt anonyma ip kommer ifrån så man kan låtsas vara Kines, amerikan eller vad som hellst. En av poängena med detta är att visa att man kan inte logga allt och det spelar ingen roll om man loggar allt, det finns 1000 sätt att ta sig det. Jag har inte testat tjänsten så vet inte om man förlorar mkt bandbred på det men ska nog testa lite senare iallafall för och se. Är det någon som testat??

här är videon:

Lite artiklar:
sydsvenskan
prylportalen

Mar
19
2008
0

Physical access wins.

Here is a few scripts for bypassing windows auth, or popping an admin shell at the login window through the firewire port. Firewire has access to your RAM and can read and modify it directly(?) which measn if you have firewire in your computer and someone gets physical access to it you are pwnd!

Heres the scripts and the project homepage: CLICKME!

Written by gobba in: geek stuff,security | Tags: ,
Mar
19
2008
3

Telefon avlyssning.

bugg

Läste precis en intressant artikel om hur lätt det är att lyssna av samtal. Hur säkerheten oftast överses när det gäller telefoner. Tydligen så är det reltivt lätt att bugga en telefonledning, tillochmed gör så att telefonen lyssnar hela tiden även när ingen pratar i den! Vilket kanske inte är så intressant å höra vad som sägs i mitt vardagsrum, men på viktiga möten osv på företag kan det vara kritiskt.

Länk till artikeln är här: techdulla

Written by gobba in: geek stuff,security | Tags: , ,

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes