Mar
27
2008

IFPI attackerar svenska ISPs

Nu ska de försöka göra om det de gjort i Danmark. De vill få alla svenska internetleverantörer att blocka sidor som tex piratebay. Jag tror att isps är vettiga dock och kommer att slå tillbaka. Enda anledningen att politiker lyssnar på folk som ifpi och antipiratbyrån osv är för att de inte har kunskap nog förstå vad det är de begär. Och när de inte vet så känns det väll mer politiskt korrekt att säga man ska inte stjäla än att säga att det är fel. Jag tycker att det börjar gå käpprätt åt tjotta när FÖRETAG börjar stifta lagar i sverige, vilket det är som händer. Skivbolagen har fått för sig att de förlorar pengar för att folk tankar musik. Istället för att anpassa sig till marknaden och ny teknologi så skriker de och gnäller om att de förlorar pengar. Är det inte deras ansvar till sig själva att anpassa sig till marknaden för att tjäna pengar? Om jag startar ett företag och det inte går något bra. Ska jag då försöka få regeringen att ändra sina lagar så det gynnar mitt företag att tjäna pengar? Är det inte vettigare att jag försöker göra nått vettigt och anpassa mig istället?

Jag förstår inte varför inte regeringen eller någon som bestämmer om det här lyssnar på någon som är datakunnig? Det känns ju bara som de som har gjort de här undersökningarna åt regeringen, som de sa nej till nu tack och lov! Att de aldrig suttit framför en dator. Varför lyssnar de på företagen?

Det är skönt att det finns en del vettiga människor iallafall. Såg en videointervjuv(här under) med Jonas Birgerson, grundaren av framfab och vd för labs2, där han berättar om en tjänst han har startat som heter Relakks som gör ett internet inuti internet. Man connectar via krypterat vpn till deras tjänst och surfar sen annonymt därifrån. Han nämner också i intervjuven att man ska kunna välja från vilket land sitt anonyma ip kommer ifrån så man kan låtsas vara Kines, amerikan eller vad som hellst. En av poängena med detta är att visa att man kan inte logga allt och det spelar ingen roll om man loggar allt, det finns 1000 sätt att ta sig det. Jag har inte testat tjänsten så vet inte om man förlorar mkt bandbred på det men ska nog testa lite senare iallafall för och se. Är det någon som testat??

här är videon:

Lite artiklar:
sydsvenskan
prylportalen

1 Comment »

  • karin andersson

    Ja, Relakks är en bra tjänst. Lite tappar man i hastighet, men förvånansvärt lite. Relakks fick toppbetyg när PC för alla jämförde olika anonymitets-tjänster. Rekommenderas faktiskt. Videon/intervjun som det skrivs om bör man också se. Där förklaras mycket hur tjänsten fungerar.

    Comment | May 9, 2008

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

CommentLuv badge

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes