Apr
01
2008

15 miljoner om de blir dömda skyldiga!

Nu har IFPI “lyckats” räkna ut att piratebay ska betala dem 15 miljoner kr för medhjälp till spridning av upphovsrättskyddat material. Det är lite häftigt att de kan räkna ut hur mycket de har förlorat på detta. Det är så synd om dem.

Vissa säger att det är de vanliga människorna som förlorar en massa pengar tack vare piratebay. Att tack vare att man kan tanka deras musik så är det ingen som köper den. Men det finns en MASSA artiklar, någon har jag skrivit om tidigare, om artister som har tjänat en massa mer pengar TACK VARE nerladdningarna. Som artist når man ut till hela världen istället för den lokala marknaden med sin musik. Om jag skulle skriva musik så skulle jag vilja att så många som möjligt fick höra den. Och om de sen gillar vad de hör så får de gärna köpa musiken om de vill.

Skivbolagen är ute och cyklar och borde inse att inte bara inte kan göra något åt saken, utan att de förstör för dem själva att kämpa imot det. De borde lära sig och utveckla nya sätt och vägar att tjäna pengar som både gangnar artisterna och folket som betalar för musiken. Inte göra det svårare.

Finns det någon branch som arbetar med samma sorts kontrakt som i musik branchen? Eller har en affärsmodell liknande den i musik branchen?? (Förutom textil fabrikerna i kina och bangladesh då.)

Länk till idg här!

Kan det vara så att IFPI har humor??? 1a april och allt? Heh näää.. IFPI har ingen humor..

Written by gobba in: Crap,geek stuff,music | Tags:

No Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

CommentLuv badge

Powered by WordPress | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes